Over de praktijk

Ik ben een onafhankelijk en vrijgevestigd haptotherapeut en werk alleen in mijn praktijk, waardoor ik vrij ben om op mijn eigen wijze hieraan vorm te geven. Hiernaast heb ik regelmatig contact met collega's in allerlei verband voor uitwisseling en ontplooiing. Zo ook met de Vereniging voor Haptonomische ZwangerschapsBegeleiding (www.vhzb.nl). Wanneer fysieke problemen aan het licht komen die niet  direct oplosbaar of te duiden zijn doe ik een beroep op de expertise van de Praktijk Blauwkapelseweg (www. praktijkblauwkapelseweg.nl)

Moniek van Slagmaat

Ik ben getrouwd en moeder van twee fijne dochters. Mijn opleidingen in de haptonomie en haptotherapie heb ik aan verschillende instituten gevolgd:

  • Wetenschappelijk Instituut voor Haptonomie te Grave; opleidingen voor haptonomische therapeutische begeleiding,opleiding voor haptonomische pré- en postnatale ouders- en kindbegeleiding en diverse nascholingen (www.haptonomie.com) .
  • Academie voor Haptonomie in Doorn; Afsluitende therapie opleiding voor haptotherapie en diverse nascholingen voor haptotherapie en haptonomische zwangerschapsbegeleiding (www.haptonomie.nl) .
  • Scholingscentrum voor Toegepaste Haptonomie te Bemmel; diverse nascholingstrajecten en de opleiding Haptotherapie in Water.

Vergoeding zorgverzekeraars

Bij uw rekening krijgt u kopieën mee van ter zake doende diploma's en een begeleidend schrijven. Dit geheel stuurt u op naar uw ziektekostenverzekeraar. Er zijn verzekeraars die op basis hiervan conform de polis een deel van de kosten uitkeren en anderen die dat niet doen omdat ik geen lid ben van een voor hun reglement vereiste vereniging.

Invloed verzekeraars

Haptonomie kan mensen helpen bij de ontwikkeling van hun autonomie en het vermogen om eigen keuzes te maken en daar de verantwoording voor te dragen. De inmenging van de verzekeraars in mijn praktijkvoering ervaar ik als een aanspraak op de verantwoordelijkheid die ik draag in mijn praktijk. Ik blijf er daarom voor kiezen om de opleidingen te volgen die mijn interesse hebben en om me aan te sluiten bij de verenigingen die mij passen.

Overleg

Mocht uw verzekeraar de kosten niet vergoeden omdat ik niet voldoe aan hun specifieke criteria en mochten de kosten voor u reden zijn voor het niet aangaan van een gewenst therapietraject, dan is overleg hierover altijd mogelijk. Het is mijn volste overtuiging dat haptotherapie en haptonomische begeleiding rondom de zwangerschap voor iedereen bereikbaar moet zijn.

Tarieven

  • Individuele begeleiding (per bijeenkomst van 45 minuten) € 60,00
  • Begeleiding rondom de zwangerschap (per bijeenkomst van 60 minuten) € 65,00

Alle bedragen zijn inclusief 21% BTW